Статии от За почва

ПЕРФЕКТЕН рН-МЕТЪР

ПЕРФЕКТЕН рН-МЕТЪР

Растежът на растенията зависи от много фактори, сред които изключително важно е рН на почвата.
Всяко растение най-добре функционира в походящ, различен за различните сортове, диапазон на рН. Измери рН на почвата и създай по-добра среда за твоите растения.

ЕСЕНЕН КОМПЛЕКТ

ЕСЕНЕН КОМПЛЕКТ

Комплект от специално подбрани торове, който подготвя оптимално растенията за посрещане на суровия, зимен сезон - тревата, туите и другите иглолистни и широколистни храсти, овошките, розите и останалите цветни храсти!   КОМПЛЕКСНО НАТОРЯВАНЕ ЗА ОПТИМАЛНА ПОДГОТОВКА ЗА ЗИМАТА И ЗА ДОБЪР СТАРТ НАПРОЛЕТ!   Внимателно подбрани, чисти хранителни вещества под формата на специализирани торове за последно за сезона, есенно наторяване. За 100% подготвени за зимата растения и гаранция за добър...

ПЕРФЕКТЕН КАЛЦИЙ

ПЕРФЕКТЕН КАЛЦИЙ

За здрави клетъчни стени и здрави тъкани – листа, стъбла, цветове, стволове, корени… За иглолистни и широколистни храсти и дървета, за тревни площи, за цветя, зеленчуци, овощни дървета. За регулиране на рН на почвата. За подобряване на структурата на почвата

ПЕРФЕКТЕН СИЛИЦИЙ

ПЕРФЕКТЕН СИЛИЦИЙ

За живозелени, гъсти, свежи и здрави трева, туи, овошки и зеленчуци.

 • 100% натуралнен силиций от аморфна диатомична пръст Перма Гард
 • Натурална защита срещу гъбични инфекции и вредители
 • Осигурява оптимално използване на хранителните вещества в почвата, пази от суша и замръзване
 • Интензифицира фотосинтезата и кореновото хранене

Разтваряш във вода и пръскаш на воля.
Защо действа така бързо и ефективно?
Защото съдържа единствената усвоима за растенията форма на силиций – мономери и димери на ортосилициевата киселина. С натурален – растителен, чист произход, с оптимална концентрация.
Супер алкален – 9,5-11,5 рН на работния разтвор – ГЪБИЧНИТЕ ИНФЕКЦИИ НЯМАТ ШАНС.
Какво значение има това за растенията след зимния период?
След зимата растенията трябва да започнат периода на вегетация, затова се нуждаят  от азот, магнезий, фосфор, калий, калций. За да могат да ги усвоят правилно обаче, имат нужда от силиций. Силицият осигурява оптимално хранене на растенията.

ПЕРФЕКТНА ПОЧВА ЗА СИНИ И ЛИЛАВИ ХОРТЕНЗИИ

ПЕРФЕКТНА ПОЧВА ЗА СИНИ И ЛИЛАВИ ХОРТЕНЗИИ

Специална формула с висок и нисък торф, компостирана кора, зелен компост, перлит, креда, пясък, порести агрегати и зеолит.

Обогатена с алуминиев сулфат, комбинация от ЕО тор и дългодействащ комбиниран тор, специално предназначени за добър растеж и изобилен цъфтеж на твоите:

 • сини и лилави хортензии
 • калуни
 • азалии
 • рододендрони
 • пиериси
 • иглолистни храсти и дъсрвета, растящи както в саксии, така и на двора

Да живеят Хортензиите! И Азалиите! И Рододендроните! И Калуните! И Туите, Кипарисите, Хвойните и останалите иглолистни! И Пиерисите!

ПЕРФЕКТНА ПОЧВА ЗА РОЗОВИ И БЕЛИ ХОРТЕНЗИИ

ПЕРФЕКТНА ПОЧВА ЗА РОЗОВИ И БЕЛИ ХОРТЕНЗИИ

Специална формула с висок и нисък торф, компостирана кора, зелен компост, перлит, креда, пясък, порести агрегати и зеолит.

Обогатена с комбинация от ЕО тор и дългодействащ комбиниран тор, специално предназначени за добър растеж и изобилен цъфтеж на твоите бели и розови хортензии.

Предназначена за:

 • розови и бели хортензии,
 • рози,
 • ружи,
 • божури,
 • филаделфуси – както в саксии, така и на двора

Какво прави Перфектна Почва за Розови и Бели хортензии (рози, ружи, божури и филаделфуси) толкова специална? – Тази почва е специално компонирана с цел да се осигурят възможно най-добри почвени условия на тези няколко вида цъфтящи растения, които имат подобни изисквания. А ето няколко от плюсовете:

 1. Идеален диапазон на рН на почвата – 5.5-7.0
 2. Подхранва растенията през следващите 9 месеца, благодарение на това, че е обогатена със специално подбрани торове – само садиш и се радваш на изобилния цъфтеж и красивите, здрави растения
 3. По-дълго задържа влагата – намалява прекомерното изпряване на вода, подобрява нейното усвояване и осигурява правилното ниво на влажност. Нали знаеш колко важно е хортензиите да имат постоянна влага?
 4. Осигурява оптимална аерация на корените – добавеният към субстрата перлит не само подобрява задържането на влага, но и увеличава порьозността на почвата, като намалява нейното тегло и осигурява оптимална аерация на корените на растенията.

Радвай се на двор, изпълнен с цвят, ухание и красиви гледки, ние ще се погрижим да знаеш какво и кога да правиш, за да бъде градинарството удоволствие а не тежест за теб.

Да живеят хортензиите!

0
Няма добавени продукти.